Hugo Chávez a kemoterápia után "jobb állapotban van, mint valaha"

Vágólapra másolva!
Saját állítása szerint kitűnő egészségnek örvend a venezuelai elnök, akit rosszindulatú daganattal műtöttek. Hugo Chávez két kemoterápiás kezelést kapott Kubában.
Vágólapra másolva!

"Akár öt órán át tudnék itt állni és beszélni" - mondta Hugo Chávez az elnöki palota lépcsőjén. A venezuelai elnök, akinél korábban rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak, kopaszon jelentette be, hogy sikeres volt a kemoterápiás kezelése Kubában, és egyetlen áttétet sem találtak a szervezetében.

Az 57 éves államfő vasárnap tért haza Kubából, ahol már a második kemoterápiás kezelésen esett át. Mint mondta, most még gyengének érzi magát, viszont "jobb mentális állapotban van, mint valaha". Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan milyen típusú daganattal kezelték. Az elnök azt viszont elmondta, hogy még nem tudja, lesz-e a szükség harmadik kemoterápiás kezelésre is.

Forrás: AFP

Az 1999 februárja óta hivatalban lévő államfő korábban jelezte, hogy a betegsége ellenére indulni akar az újraválasztásért a 2012 végén esedékes választáson. Átmenetileg Elías Jaua alelnök intézi a minisztériumoknak szóló pénzügyi utalásokat, továbbá felügyeli az elnöki hivatal bizottságait, kisajátítási ügyeket és egyéb, az állami költségvetéssel összefüggő kérdéseket.