USA: állatáldozatok a borbélyüzletben

Vágólapra másolva!
Ketrecben tartott madarakat, gyertyákat és egyéb vallási kellékeket is találtak egy fodrászüzlet alagsorában az Egyesült Államokban. A tulaj elismerte, hogy állatáldozatokat mutatott be, de tagadja, hogy azt valaha is az üzletben tette volna. A hatóságok szerint nem emiatt zárták be a fodrászatot.
Vágólapra másolva!

Bezárattak a hatóságok egy fodrászüzletet az Egyesült Államokban, Massachusetts államban, miután csirkéket, galambokat és kakasokat találtak az üzlet alagsorában - írja az amerikai ABC hírportálja. A jelentések szerint az alagsorban állatáldozatok bemutatásakor használt vallási kellékek voltak.

A fodrászat tulajdonosa szerint az üzlet bezárása sértette a szabad vallásgyakorláshoz való jogát: William Camacho úgy véli, a boltot afro-karibi vallási szokásai miatt zárták be. Az állatokat a hatóságok az után fedezték fel, hogy egy magát megnevezni nem akaró forrás felhívta rájuk a figyelmet.

A hatóságok állatáldozatok nyomát nem találták, de szerintük nem is emiatt zárták be az üzletet, hanem mert a higiéniai feltételek nem voltak megfelelőek. Az üzlet alagsorában közvetlenül az állatok ketrecének közelében a hatóságok egy oltárt találtak gyertyákkal, a falakra pedig vallási jeleket rajzolt valaki. Az üzlet tulajdonosa elismerte, hogy állatáldozatot mutatott be, de azt tagadta, hogy ezt valaha is a fodrászüzletben tette volna.