Vizsgálják, hogy kért-e pénzt Strauss-Kahntól a szobalány ügyvédje

2011.08.19. 18:23

Amerikai lapértesülések szerint a Nemzetközi Valutaalap volt vezérigazgatóját szexuális erőszakkal vádoló szobalány ügyvédje pénzért cserébe a büntetőügy befejezését ígérte.

Vizsgálatot indított az ügyészség a Dominique Strauss-Kahn volt IMF-igazgatót szexuális erőszakkal vádoló szobalány ügyvédjének feltételezett ajánlata miatt. Az ügyvéd ugyanis a hírek szerint azt ígérte, hogy anyagi ellenszolgáltatás esetén biztosítja a büntetőeljárás lezárását.

Kenneth Thompson, Nafissatou Diallo szobalány ügyvédje megígérte, megvizsgálja, hogy megfékezheti-e a büntetőeljárást, ha a párhuzamosan folyó polgári peres eljárásban megállapodás születik a kártérítésről - írja a Washington Post. A Daily Beast hírportál úgy értesült, hogy a felek június második felében folytattak egyezkedést az esetleges anyagi "rendezésről".

A Wall Street Journal szerint az ügyészség felszólította Thomsont, aki a szobalány nevében polgári peres keresetet nyújtott be, hogy amennyiben kártérítési tárgyalásokba kezdett, azokról adjon tájékoztatást. Az ügyvéd szerint ilyen egyezkedés nem folyik. A lapértesüléseket sem az ügyészség, sem a két peres fél nem kívánta kommentálni.

Dominique Strauss-Kahnt május 14-én vették őrizetbe a szobalány vádjai alapján. A volt IMF-igazgató büntetőügyéről szóló összes [origo]-s cikket itt olvashatja.

KAPCSOLÓDÓ CIKK