Lezuhant a brit légierő elitegységének gépe egy légiparádé után

Vágólapra másolva!
Egyelőre ismeretlen okból földbe csapódott a brit légierő légiparádékra specializálódott kötelékének egyik gépe egy nagy-britanniai légibemutató után.
Vágólapra másolva!

Lezuhant a nagy-britanniai Dorset közelében a Vörös Nyilak (Red Arrows) légibemutatókon részt vevő kötelékének egyik gépe - írja a BBC csatorna online kiadása. A repülőgép nem sokkal az után zuhant le, hogy részt vett a Bournemouthban tartott légiparádén. A tűzoltókat helyi idő szerint délután kettő óra előtt tíz perccel értesítették, hogy földbe csapódott egy gép nem messze a bournemouthi repülőtértől. Sokáig nem lehetett tudni, hogy mi van a pilótával, de órákkal a baleset után a védelmi minisztérium közölte, a 33 éves pilóta életét vesztette.

A BBC helyszínen tartózkodó tudósítója azt mondta, a kilenc Red Arrows-gépből mindössze nyolcat látott a leszállópályán landolni. A csatorna egy másik munkatársa úgy tudja, a kötelék 4-es számú gépe zuhant le egy falu és egy bevásárlóközpont közötti nyílt területen. A gépek korábban részt vettek egy tengerparton tartott légibemutatón is.

A Vörös Nyilak tagjai a Királyi Légierő legjobb pilótái közül kerülnek ki.