Kadhafi előkerült fia esküt tett a lázadók elleni harcra

előkerült Szeif al-Iszlám Kadhafi, Moammer Kadhafi líbiai vezető egyik fia
Vágólapra másolva!
Megjelent Moammer Kadhafi líbiai vezető egyik fia, Szeif al-Iszlám Kadhafi Tripoli központjában keddre virradóan, ahol éljenző hívei társaságában azt mondta, hogy apja épségben van. Korábban a kormányellenes lázadók azt közölték, hogy őrizetbe vették Szeif al-Iszlámot. Közben a NATO harci gépei Kadhafi tripoli rezidenciáját bombázták keddre virradóra is.
Vágólapra másolva!

Kormányzati járművön érkezett a hívei által lakott szállodához keddre virradóra Moammer Kadhafi fia, Szeif al-Iszlám egy nappal azután, hogy a lázadók azt mondták, fogva tartják őt. A BBC tudósítója szerint Szaif magabiztosnak tűnt, és "tele volt adrenalinnal", amikor hívei társaságában felbukkant. A BBC tudósítójának azt mondta, hogy megtörték a lázadók gericét, azok csapdába estek Tripoliban. Hozzátette, hogy "mi győztünk".

"Azért vagyok itt, hogy cáfoljam a hazugságokat" - így kommentálta a Kadhafi fiú az elfogásáról és őrizetbe vételéről szóló híreket. Szeif al-Iszlám azt állította, Tripolit a kormányerők ellenőrzik, és a fővárosban "minden rendben van".

Szeif al-Iszlám később a Rixos hotelnél is megjelent, ahol a líbiai fővárosból tudósító külföldi sajtómunkásokat elszállásolták. Televíziók felvételei szerint a Kadhafi fiú mosolygott, karját lengette és kezet rázott éljenző híveivel. Szeif al-Iszlám az egyik újságíró azon kérdésére, hogy apja épségben és Tripoliban van-e, úgy válaszolt: "Természetesen".

Forrás: AFP
Szeif al-Iszlám el-Kadhafi integet az apjához hű katonáknak Tripoliban kedd hajnalban

Moammer el-Kadhafi holléte egyelőre ismeretlen. A lázadók Tripoliba történő bevonulása után Kadhafi három fiának elfogásáról láttak napvilágot hírek, köztük Szeif al-Iszlám és a legidősebb Kadhafi fiú, Mohammed Kadhafi őrizetbe vételéről. Ez utóbbit házi őrizetbe helyezték, de megszökött.

A NATO harci gépei Moammer el-Kadhafi líbiai vezető tripoli rezidenciáját bombázták keddre virradóra - jelentette az al-Arabíja arab hírtévé a kormányellenes lázadókra hivatkozva. A felkelők elmondták a csatornának, hogy a rezidencia közeléből hallották a légicsapásokat.