Kínai hackerkatonákat buktatott le tévedésből a kínai televízió

2011.08.25. 11:25

Egy, az Egyesült Államok hackertevékenységéről szóló televíziós műsorban tévedésből egy rövid időre kínai katonai hackereket mutattak. Kína régóta tagadja, hogy szervezetten hajtana végre hackertámadásokat.

Kína hosszú ideje tagadja, hogy az ország hadserege hackertámadásokat folytat az interneten, azonban most elképzelhető, hogy a kínai televízió véletlenül éppen hackerműveleteket végző katonákat mutatott az egyik műsorában - írja a Reuters.

A kínai hadsereg saját televízióján egy, az Egyesült Államok hackertevékenységét bemutató műsorban egy olyan hat másodperces bejátszást szerepeltetett, amelyen egy kínai katonai akadémia egyik tagja éppen hackertámadást indított egy betiltott szervezet honlapja ellen.

A televízióban mutatott bejátszásban jól látható volt, amint egy számítógép előtt ülő kínai katona egerével több lehetséges hackertámadás közül kiválaszt egyet, majd kiválasztja azt is, hogy melyik website-ot akarja megtámadni, majd megnyomja a támadás gombot.

A katona, ha a felvétel nem egy megrendezett jelenetet mutatott, a Minghui.org honlap ellen intézett támadást, az elküldött adatok mennyiségével próbálta meg lefagyasztani az oldalt. A honlap egy spirituális fejlődést elősegítő, ám 1999-ben betiltott ősi kínai módszer, a falun kung híveinek gyűjtőhelye.

KAPCSOLÓDÓ CIKK