Állítólag megölték az al-Kaida második emberét

Vágólapra másolva!
Egy névtelenséget kérő amerikai kormányzati forrás szerint Pakisztán törzsi területein végeztek a líbiai származású Atíjah Abd al-Rahmannal, aki korábban a terrorszervezet műveleti vezetője volt, majd Oszama bin Laden halála után a második legmagasabb posztra emelkedett.
Vágólapra másolva!

Pakisztánban megölték az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet második számú vezetőjét, Atíjah Abd al-Rahmant - közölte névtelenséget kérő amerikai kormányzati forrásra hivatkozva az AP hírügynökség. A kormányzati forrás szerint al-Rahmant augusztus 22-én ölték meg Pakisztán törzsi területén, Vazirisztánban. Az AP emlékeztet rá, hogy azon a napon egy amerikai pilóta nélküli repülőgép bevetést hajtott végre Vazirisztán felett.

A líbiai származású al-Rahman korábban a szervezet műveleti vezetője volt, majd májusban, Oszama bin Ladennek, a szervezet vezetőjének megölése után foglalta el a második legmagasabb posztot. Al-Rahman halála a kormányzati forrás szerint nagy csapás a szervezetre. Likvidálása állítólag a bin Laden megölését követő akciók sorába illeszkedik, amelyek során az al-Kaida több vezetőjével is végeztek.