Szeméthegyet borított egy Fülöp-szigeteki városra egy tájfun

Vágólapra másolva!
Nyolc ember meghalt, és legalább hat eltűnt, amikor egy 230 km/órás sebességgel bíró tájfun végigsöpört a Fülöp-szigetek északi részén a hétvégén.
Vágólapra másolva!

Legalább nyolc ember vesztette életét, amikor egy tájfun söpört végig a Fülöp-szigeteken a hétvégén - írja az Insurancejournal.com amerikai híroldal. A sziget északi, hegyes vidékén végigsöprő Nanmadol tájfun veszített már a sebességéből, és Tajvan felé tart, az ottani hatóságok figyelmeztetést adtak ki a lakosságnak, és hatezer ember evakuálását tervezik.

A Fülöp-szigeteken a tájfunnal járó erős szél ledöntött egy betonfalat a fővárosban, amely egy étteremre zuhant. Egy északon fekvő településen szintén egy betonfal omlott le, a mögötte lévő tonnányi szemét pedig több házat is eltemetett, itt két gyermek veszítette életét.

Catandunes megyében a földcsuszamlások következtében öt ember eltűnt, egy halász pedig megfulladt egy medréből kiöntött folyóban. Egy buszsofőrt és buszát közel hatvan méteren keresztül vitte magával az úton hömpölygő, sárból, szemétből és törmelékből álló lavina. Több mint húsz földcsuszamlást regisztráltak az aranybányáiról híres Benguet megyében, amelyek teljesen ellehetetlenítették a közlekedést a környéken; összesen 57 ezer embernek kellett átmenetileg elhagynia az otthonát.

A Nanmadol tájfun sebessége meghaladta a 230 km/órát, ezzel az idei év legerősebb tájfunja lett a Fülöp-szigeteken.

Forrás: AFP