Dominique Strauss-Kahn búcsúlátogatást tett az IMF székházában

2011.08.30. 6:50

A magánjellegű látogatáson elnézést kért a Nemzetközi Valutaalap (IMF) munkatársaitól, hogy az őt ért botrány rossz fényt vetett az intézményre is.

Búcsúlátogatást tett a Nemzetközi Valutaalap (IMF) washingtoni székházában hétfő délután Dominique Strauss-Kahn, a pénzintézet lemondott vezérigazgatója.

Találkozott utódával, Christine Lagarde-dal és több száz volt beosztottjával a székház konferenciatermében.  Az esemény szigorúan magánjellegű volt, a sajtó képviselőit kizárták róla. Annyi azonban kiszivárgott, hogy Strauss-Kahn elnézést kért az IMF munkatársaitól, hogy az őt ért botrány rossz fényt vetett az intézményre is.

A francia politikus 2007 novemberében került az IMF élére, és az idén azért vált meg beosztásától, mert egy New York-i szálloda egyik szobalánya május közepén azt állította róla, hogy megpróbálta megerőszakolni őt.  Strauss-Kahnt a New York-i Kennedy repülőtéren vették őrizetbe a szobalány feljelentése alapján, és az IMF vezérigazgatója lemondólevelét már a vizsgálati fogságban megírta. Azóta felmentették a vádak alól.

KAPCSOLÓDÓ CIKK