Letartóztatták Berlusconi feltételezett zsarolóját

Vágólapra másolva!
Félmillió eurót fizetett Silvio Berlusconi olasz kormányfő egy üzletembernek, de az érintettek és a rendőrök más-más motivációt látnak ennek hátterében. A miniszterelnök szerint ő csak segített ismerősének, a rendőrök viszont úgy vélik, annak fejében adta a pénzt, hogy az üzletember hallgat a kormányfő prostituáltakhoz fűződő viszonyáról.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vettek egy olasz üzletembert, akit azzal gyanúsítanak, hogy több százezer eurót kért Silvio Berlusconitól annak fejében, hogy hallgat a kormányfő prostituáltakhoz fűződő kapcsolatáról.

Mivel kiderült, hogy Berlusconi félmillió eurót fizetett Giampaolo Tarantininek, a nyomozók gyanítják, az üzletember hazudott, amikor korábban azt mondta, a kormányfő nem tudta, hogy a nők, akiket a rezidenciáján rendezett partikra beszervezett, prostituáltak. A vizsgálatot végzők feltételezik, Berlusconi a jelentős kifizetéssel vásárolta meg Tarantini és ugyancsak letartóztatott felesége hallgatását, mert nem akarta, hogy az ügy nyilvánosságot kapjon.

A nyomozás ezért prostitúció elősegítése és prostitúcióra való felbujtás gyanújával indult az üzletember ellen. De nyomoznak Valter Lavitola, a L'Avanti című újság kiadója ellen is, akiről feltételezik, hogy társa volt a Tarantini házaspárnak a zsarolásban. Berlusconi, aki ebben az ügyben csupán tanúként szerepel, a múlt héten egy interjúban tagadta a zsarolást, és azt mondta, csak segített Tarantiniéknek, akik nehéz anyagi helyzetbe kerültek.

Az olasz miniszterelnök ellen jelenleg per folyik, amelyben azzal vádolják, hogy fizetett a szexért egy 17 éves prostituáltnak, aki részt vett több, a rezidenciáján rendezett partin.