Jegesmedve mászott fel egy norvég hajó fedélzetére

Vágólapra másolva!
Napokig követett egy norvég hajót egy jegesmedve, majd fel is mászott rá, és mintegy fél órán át körbeszgalászott a fedélzeten. A kapitány elmondta: az állat nem bántott senkit.
Vágólapra másolva!

Különleges látogató lepte meg a hét végén egy norvég hajó legénységét: jegesmedve mászott fel a lehorgonyzott vízi jármű fedélzetére, majd mintegy félórányi körbeszaglálás után visszaereszkedett a fagyos vízbe.

Az állat már napokkal korábban felbukkant a méréseket végző hajó környékén, mielőtt felmerészkedett volna a fedélzetre - mesélte az észak-norvég vizeken hajózó Hydrograf kapitánya, Einar Vallestad. Közlése szerint az állat nem bántott senkit, csak kíváncsian bedugta a fejét a hulladéktárolóba.

A 11 fős legénység a Norvég Térképészeti Hatóság megbízását teljesítette az úton. Szombat éjszaka az őrséget teljesítő matróz ébresztette fel társait azzal, hogy különleges látogatót kaptak. A legénység a kormányfülkéből nézte végig, ahogy a jegesmedve kíváncsian körbejárta a fedélzetet, mielőtt visszaereszkedett volna a jeges vízbe.

Múlt hónapban egy turistát megölt, négyet pedig megsebesített egy jegesmedve Norvégiában, a Spitzbergák szigetcsoport egyik távoli területén..