Több mint nyolcvannal nőtt egy év alatt a kínai dollármilliárdosok száma

Vágólapra másolva!
Tizenegymilliárd dolláros vagyonával egy néhai fegyvergyári vezető áll a leggazdagabb kínaiakat felsoroló lista első helyén. A listán helyett kapott a Red Bull kínai forgalmazója és egy kínai internetes keresőprogramot üzemeltető cég vezetője is.
Vágólapra másolva!

Kína leggazdagabb embere az 55 éves Liang Venken (Liang Wengen), aki korábban egy fegyvergyár élén állt. 11 milliárd dolláros vagyonával ő vezeti a leggazdagabb kínaiak listáját - írja a BBC online oldala. A listán, amelyen az amerikai dollárban számított milliárdosokat veszi számba, tavaly 189-en szerepeltek, 2011-ben azonban már 271-en fértek fel rá. Internetes cégek és ingatlanos üzletemberek is helyet kaptak a leggazdagabbak között.

A tavalyi első - a Wahaha italbirodalom vezetője - az idén már csak a második helyet szerezte meg 10,7 milliárd dolláros vagyonával. A Baidu internetes keresőóriás elnökének vagyona 8,8 milliárd dollár a lista szerint, a Red Bull energiaitalok kínai exlkuzív forgalmazási jogát birtokoló Jan Pin (Yan Bin) pedig 7,8 milliárd dollárral került be a leggazdagabbak közé. A lista 1999 óta jelenik meg az egyik kínai magazinban.