Két hét után kiengedték a börtönből Obama nagybátyját

2011.09.09. 17:13

Onyango Obama ittas vezetés miatt került rács mögé, egy kiutasítási végzés már érvényben van ellene, húsz éve el kéne hagynia Amerikát. Jelenleg nem tudni, hol van.

Kiengedték a börtönből pénteken Barack Obama amerikai elnök két héttel ezelőtt ittas vezetés miatt őrizetbe vett nagybátyját. Az ittas nagybácsi augusztus 24-én kis híján összeütközött egy rendőrautóval, mert nem állt meg a stoptáblánál, majd hirtelen balra rántotta a kormányt. A férfi ártatlannak vallotta magát a közlekedési kihágásban. Onyango Obamát a Massachusetts állambeli bevándorlási hivatal munkatársai vették őrizetbe, mivel a nagybácsi egy kiutasítási végzés nyomán eleve nem tartózkodhatott volna az Egyesült Államokban, hanem vissza kellett volna térnie hazájába, Kenyába.

Bár a börtönből kiengedték, Onyango a jelek szerint nem tért vissza Boston egyik külvárosában található otthonába, mivel sem a szomszédjai, sem annak az italboltnak a dolgozói nem tudják, hogy hol van, ahol ő is alkalmazott volt. Onyango Barack Obama apjának a féltestvére, és már két évtizeddel ezelőtt felszólítást kapott Amerika elhagyására. Az amerikai elnök egyik nagynénjét néhány évvel ezelőtt szintén kis híján kitoloncolták az USA-ból, de tavaly egy bíróság megengedte, hogy az országban maradjon. Ügyvédje, Margaret Wong most elvállalta Onyango Obama jogi képviseletét is.

A 67 éves kenyai állampolgárságú férfit Barack Obama "Omar nagybácsiként" emlegette az 1995-ben megjelent, Apám álmai (Dreams of My Father) című könyvében.

KAPCSOLÓDÓ CIKK