Konkrét, de meg nem erősített terrorfenyegetést kapott az USA

Vágólapra másolva!
New Yorkkal vagy Washingtonnal kapcsolatos, hihető, konkrét, de meg nem erősített terrorfenyegetést kapott az Egyesült Államok. A New York-i rendőrfőkapitány szerint gyorsabban elszállítják majd a szabálytalanul parkoló autókat, és alaposabban ellenőrzik a hidakat, alagutakat.
Vágólapra másolva!

Az Egyesül Államok nem tudja nem komolyan venni, mert annyira konkrét terrorfenyegetést kapott, és mert pusztán néhány nap választ el a 2001. szeptember 11-i merényletek 10. évfordulójától - közölte csütörtök este egy meg nem nevezett amerikai terrorelhárítási tisztségviselő.

A belbiztonsági minisztérium szóvivője csak annyit mondtott, hogy a fenyegetés konkrét, hihető, de még meg nem erősített. Hozzátette, hogy az Egyesült Államok az évforduló előtt mindig kap fenyegetéseket. A Fehér Ház egy magas rangú tisztségviselője pedig közölte, hogy a fenyegetésről értesülvén Barack Obama elnök utasította a terrorelhárítást: kettőzzék meg erőfeszítéseiket a veszély elhárítására.

A fenyegetés miatt Washingtonban és New Yorkban megszigorították a biztonsági intézkedéseket. Amerikai tisztségviselők közölték: vizsgálják egy olyan esetleges merénylet veszélyét, amely szerint az al-Kaida terrorhálózat gépkocsiba rejtett pokolgépet akar felrobbantani valamelyik New York-i vagy washingtoni hídnál vagy alagútnál. Köröznek két vagy három embert, akik feltehetőleg kapcsolatban állnak az al-Kaidával.

Michael Bloomberg New York-i polgármester bejelentette, hogy a metropolisban megszigorítják a biztonsági intézkedéseket, ezek között lesznek nyilvánvalóbbak és kevésbé nyilvánvalóak. Arra kérte a lakosokat, hogy jelentsenek minden gyanús jelet, veszélyes tevékenységet, de ne változtassanak a mindennapi szokásaikon.

Raymond Kelly New York-i rendőrfőkapitány pedig elmondta, hogy több lesz a járőr, kutyákkal is megerősítik őket, gyorsabban elszállítják a szabálytalanul parkoló autókat, és alaposabban ellenőrzik a hidakat, alagutakat.