Mivel Fidel Castro egy ideje nem mutatkozik a nyilvánosság előtt, az Egyesült Államokban a halálhíréről szóló tudósítások jelentek meg. A 85 éves kubai vezető ezekre a venezuelai tévében sugárzott interjúban reagált, azon nevetve, hogy számára a halál nem rossz hír.

Pénteken, a venezuelai tévében sugárzott interjúban cáfolta saját halálhírét Fidel Castro, korábbi kubai államfő. A 85 éves egykori forradalmár haláláról szóló hírek az Egyesült Államokban, Miamiban, illetve a Twitter mikroblogon kezdtek terjedni az elmúlt hetekben, miután az egészségi állapota miatt 2008-ban visszavonult Castro két hónapig nem mutatkozott nyilvánosan.

"Már olyan sokszor megöltek!" - nevetett Castro a kedden rögzített interjúban, amelyet a venezuelai állami tévé riportere, Mario Silva készített. A hangfelvétel sugárzása közben a csatorna fényképeket mutatott, amelyeken Silva és Castro beszélget. "Nevetnem kell a srácokon, akik ezeket kitalálják, mintha számomra a halál rossz hír volna" - viccelődött Castro a pletykákon.