Öt év csellengés után és háromezer kilométerről térhet haza egy coloradói macska

Vágólapra másolva!
Nagyon jó állapotban van a Willow névre hallgató macska, amelyik öt évvel ezelőtt szökött meg coloradói családjától, és most Manhattanben találták meg.
Vágólapra másolva!

Hamarosan visszatérhet coloradói családjához egy öt évvel ezelőtti házfelújításkor elszökött macska. A Willow névre hallgató állatot New York Manhattan városrészében találta meg egy járókelő - írja a brit Guardian online kiadása. A macskát egy állatmenhelyre vitték, azonosítani pedig a nyakába ültetett mikrochip segítéségével tudták - mondta a new yorki menhely szóvivője.

Az állatvédők nem tudják, ki viselte eddig gondját a macskának, de a szóvivő szerint egy dolog biztos: nem saját erejéből tette meg a New Yorkig tartó utat. "Nagyon jó állapotban van, tiszta és egy kicsit vaskos a termete is" - fogalmazott a szóvivő, aki hozzátette: nyilvánvaló, hogy valaki vigyázott rá.

A menhely most azt tervezi: hamarosan visszarepítik a macskát otthonába. Előbb azonban túl kell esnie a kötelező szűrővizsgálatokon, hogy biztosan a repülésre alkalmas egészségi állapotban legyen.