Hollandia nem engedné be a schengeni térségbe Bulgáriát és Romániát

Vágólapra másolva!
Hollandia azért fog "dolgozni", hogy Bulgária és Románia ne csatlakozhasson a schengeni egyezményhez - idézte Gerd Leers holland bevándorlási miniszter egy parlamenti beszédét a Novinite.com szófiai hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Gerd Leers holland bevándorlási miniszter csütörtök este hazája parlamentjében azt kifogásolta, hogy Bulgária és Románia nem tett eleget a korrupció leküzdése érdekében. A holland tárcavezető egyben rámutatott, hogy ezt a tényt az Európai Bizottság nyári jelentése is megerősítette. A Novinite.com az ANP holland hírügynökség értesülései alapján úgy tudja, hogy Finnország is támogatja Hollandia álláspontját.

Bulgária és Románia arra számít, hogy az uniós belügyminiszterek következő, szeptember 22-i ülésén döntés születik schengeni csatlakozásuk időpontjáról. Az Európai Unióhoz (EU) legkésőbb, 2007-ben csatlakozott országok korábbi tervek szerint 2011 tavaszán léphettek volna be a schengeni övezetbe, ám ezt a régi tagállamok - a többi közt Franciaország és Németország - a szervezett bűnözés és a korrupció túlzott elterjedtségére hivatkozva megakadályozta.