Évekig az erdőben élő tini személyazonossága után nyomoz a német rendőrség

Vágólapra másolva!
Nemzetközi felhívást adott ki a német rendőrség, hogy kiderítsék egy angolul beszélő, tizenhét éves fiú személyazonosságát. A Ray nevű tinédzser nem tudja, honnan származik, de azt állítja, hogy apjával együtt a német erdőkben élt öt éven át. A fiú azt mondta, két hétig gyalogolt, mire Berlinbe ért.
Vágólapra másolva!

A német rendőrség nem tud azonosítani egy 17 év körüli tinédzsert, aki állítása szerint öt éven át az erdőben élt - írja internetes oldalán a BBC brit közszolgálati médium. Az angolul beszélő, Ray nevű fiú, aki töri a németet, azt mondta a rendőröknek, hogy apjával az után költöztek az erdőbe, hogy meghalt az anyja.

Ray állítása szerint apja halála után, augusztusban jött el az erdőből, és két hétig gyalogolt, mire elért Berlinbe. A fiú azt mondta, nem emlékszik, honnan származik a családja.

A berlini rendőrség szóvivője azt mondta, hogy az Interpolon keresztül nemzetközi felhívást adtak ki az európai országokban, mert mint mondta, "fogalmunk nincs, honnan származhat a fiú".

Ray, aki egy ifjúsági sürgősségi központban tűnt fel egy hete, azt mondta a rendőröknek, hogy apjával sátorban, illetve az erdőben talált kunyhókban éltek. A tinédzser azt állítja, iránytűjét követve, folyamatosan északnak tartott, így jutott ki az erdőből, és érte el Berlint. Az orvosi vizsgálat szerint a fiú teljesen egészséges. A rendőrség bűncselekményre utaló bizonyítékot eddig nem talált.

A Guardian című brit napilap beszámolója szerint a rendőrség egyelőre nem tudta beazonosítani, hogy Ray amerikai, brit vagy más angol nyelvű nemzet akcentusával beszéli-e az angolt.

A Guardian szerint nem ez az első ilyen eset Németországban. 2006-ban egy hatvanas éveiben járó, angolul beszélő Karl nevű férfi jelent meg a mannheimi vasútállomáson. Karl a nevén kívül semmi mást nem tudott magáról, a rendőrségi vizsgálat később megállapította, hogy amnéziás, de személyazonosságát azóta sem sikerült kideríteni.