A nézők közé zuhant egy repülőgép egy nevadai légi bemutatón

A közönség közé zuhant egy repülő egy repülő bemutatón, Renóban, Nevadában, airshow
Vágólapra másolva!
A lelátó szélére zuhant egy második világháborús repülőgép egy népszerű egyesült államokbeli légi bemutatón, a szerencsétlenségben legkevesebb hárman meghaltak, és újabb közlések szerint több mint félszázan megsérültek.
Vágólapra másolva!

A P-51 Mustang típusú repülőgép a Nevada állambeli Renóban, helyi idő szerint péntek délután csapódott a lelátóba. Egy szemtanú szerint a gép a harmadik körét repülte, amikor a pilóta elvesztette felette az irányítást, és lezuhant; a pilóta mindent elkövetett azért, hogy ne a tömegbe csapódjon be, de ezt nem sikerült maradéktalanul elérnie.

Stephanie Kruse, a körzeti egészségügyi hatóság szóvivője elmondta, hogy a balesetben hárman meghaltak - köztük a pilóta -, és 56 sebesültet kórházba szállítottak. Ez utóbbiba nem tartoznak bele azok, akiket nem mentővel, hanem magángépkocsikon vittek a kórházba. Korábban 75 sérültről érkeztek hírek. A pusztítást egy szemtanú úgy jellemezte, hogy a lezuhant gép szétrepülő alkatrészei sokak végtagjait csonkolták.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=SjaehlXobxwl4o7s


A szerencsétlenül járt gépet egy idős - 74, más adatok szerint 80 éves - férfi, Jimmy Leeward vezette, aki tapasztalt versenypilóta volt, és néhány filmben kaszkadőrként is szerepelt. A rendezők szerint az egyébként ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Leeward nagyon jó formában volt az orvosi vizsgálatok szerint. A baleset pontos oka egyelőre nem ismert, de a légi bemutatót szervező cég elnöke úgy vélte, a gép a jelek szerint motorhiba miatt zuhant le. Szemtanúk szerint a gép becsapódása után a helyszín olyan volt, mintha egy bomba robbant volna fel, mindenütt sérültek feküdtek.

A renói légi bemutatót minden évben megrendezik, és korábban már felvetődtek biztonsági aggályok, 2007-ben és 2008-ban ugyanis összesen négy pilóta halt meg a rendezvényen - írja a BBC brit közszolgálati médium internetes oldala.