Bekeményít a Roche: nem szállít többé gyógyszert az adós görög kórházaknak

Vágólapra másolva!
Nem szállít többé gyógyszert néhány évek óta nem fizető görög kórháznak a Roche. A svájci gyógyszergyár hasonló lépést fontolgat spanyol, olasz és portugál intézményekkel szemben is.
Vágólapra másolva!

Fizetési problémák miatt a svájci Roche leállította a gyógyszerszállítást néhány görög kórháznak - erősítette meg vasárnap a svájci gyógyszergyár szóvivője a Wall Street Journal értesülését.

A svájci vállalat vezérigazgatója a lapnak előzőleg elmondta: vannak olyan kórházak, amelyek három-négy év óta részben vagy egészben nem egyenlítették ki számlájukat. Ugyanakkor a Roche növeli szállításait a görögországi gyógyszertáraknak, mivel azok fizetőképesebbek - mondta Severin Schwan. Így a kórházi páciensek hozzájuthatnak a számukra szükséges gyógyszerekhez.

Hasonló lépésre készül a Roche Spanyolországban is a vezérigazgató szerint, aki elmondta: Olaszországban és Portugáliában is vannak fizetési problémák.

A Wall Street Journal idézte a görög gyógyszeripari vállalatok egyesülésének adatait, amelyek szerint június 30-ával bezárólag gyógyszerszámlájuknak mindössze 37 százalékát tudták kiegyenlíteni.