Október közepéig teljes elszigeteltségben marad a norvégiai merénylő

Vágólapra másolva!
Továbbra is attól tart az oslói bíróság, hogy lehetséges bizonyítékokat próbálna eltüntetni a júliusi norvégiai tömeggyilkosság elkövetője, Anders Behring Brevik, ezért döntöttek úgy: további egy hónapig tartják teljes elszigeteltségben. A hétfői meghallgatáson Brevik arról beszélt, milyen nehézségeket okoz neki, hogy magánzárkában őrzik.
Vágólapra másolva!

További nyolc hétig előzetes letartóztatásban, ebből négyet pedig magánzárkában kell maradnia Anders Behring Breiviknek, a július 22-ei, 77 halálos áldozatot kövelető norvégiai tömeggyilkosság elkövetőjének - idézte a BBC csatorna online kiadása az oslói bíróság hétfői döntését.

Breiviknek október 17-ig teljes elzártságban kell maradnia magánzárkájában, november 14-ig pedig nem fogadhat látogatókat és nem levezhet. A bírónő azt mondta, teljesen ésszerű döntés a férfit továbbra is teljes elszigeteltségben tartani, hiszen fennáll a veszélye, hogy megpróbálja felvenni a kapcsolatot esetleges bűntársaival és bizonyítékokat próbál eltűntetni. Ügyvédje szerint a hétfői meghallgatáson Brevik arról beszélt, hogy milyen nehézségekkel kell szembenéznie magánzárkájában. A bíróság eredetileg nyilvános tárgyalást akart tartani, ezt azonban egy felsőbb bíróság később a rendőrség kérésére zártra módosította.

Az oslói kerületi bíróság utoljára augusztus 19-én döntött úgy, hogy további négy hétre meghosszabbítják a merénylő elkülönített őrzését.

A júliusi norvégiai tömeggyilkosságról szóló összes [origo]-s cikket itt olvashatja.

Forrás: AFP/Adrian Ohrn Johansen
Forrás: AFP/Adrian Ohrn Johansen

Hétfőn újra meghallgatták a 77 halálos áldozatot követelő norvégia mérenyletek elkövetőjét.