Elárasztják a magyar prostituáltak Zürichet egy svájci felmérés szerint

Vágólapra másolva!
Az elmúlt időszakban 56 prostituált kért munkavállalási engedélyt Zürichben, közülük 55-en voltak magyarok.
Vágólapra másolva!

Egyre több magyar nő érkezik dolgozni a svájci Zürich piroslámpás negyedébe, ez derül ki egy svájci PhD-hallgató készülő szakdolgozatából. Sascha Finger munkájáról a Local című, Svájc híreivel foglalkozó angol nyelvű weboldal közölt beszámolót.

A disszertáció szerint az elmúlt időszakban 56 új prostituált kért munkavállalási engedélyt Zürichben, egy kivételével mindegyik magyar volt. Finger, aki az újság szerint beszél magyarul, 40 magyar prostituálttal készített interjút Magyarországon és Svájcban az elmúlt évben.

Finger szerint a nőket általában a családjuk küldi dolgozni Svájcba, és az országban dolgozó magyar prostituáltak nagy része roma származású. Finger szerint a prostituáltként dolgozó nők helyzetét nagyban nehezíti a roma családokra jellemző hierarchia, ha ki akarnak lépni a prostitúcióból, akkor komoly következményekkel kell számolniuk - mondta.

A nők családja, sokszor még a gyerekük is, Finger szerint Magyarországon marad, és a Svájcba érkező prostituáltak általában nem beszélnek idegen nyelveket, ami visszaélésekre adhat alkalmat. "Több olyan nővel is találkoztam Magyarországon, aki azt mondta, hogy sosem tér vissza Svájcba dolgozni, mert túlzottan brutálisak voltak velük az ügyfelek" - mondta Finger.