Három halottja van az ankarai robbanásnak

Vágólapra másolva!
Az eddigi információk szerint egy autóba rejtett pokolgép robbant fel a török főváros központjában. Hárman meghaltak, legkevesebb tizenöten megsérültek. A török belügyminiszter szerint nem zárható ki, hogy terroristák akciója áll a háttérben.
Vágólapra másolva!

Autóba rejtett pokolgép robbant kedd reggel Ankara belvárosában, a Kizilay metróállomás közelében - közölte a török miniszterelnök-helyettes. A robbanás a Hürriyet Daily News török hírportál szerint jelentős károkat okozott a környéken parkoló járművekben. Az egyik szemtanú azt mondta, látta, amint egy égő gáztartályt dobnak ki az egyik ablakon az utcára - írja a CNN csatorna online oldala. Egy helyszínen tartózkodó riporter szerint a környékbeli üzletek a felismerhetetlenségig megrongálódtak.

A rendőrség képviselői szerint a pokolgépet egy parkoló gépkocsiban rejtették el. A helyszín közelében egy gyanús csomagra is bukkantak, amelyet most vízágyúval készülnek megsemmisíteni. A rendőrség lehetségesnek tartja, hogy kurd szélsőségesek állnak a robbantás hátterében.

A robbanásban három ember életét vesztette, legalább tizenöten megsérültek - írja a Hürriyet Daily a török belügyminiszterre, Idris Naim Sahinra hivatkozva. A CNN úgy tudja, a sebesültek hárman súlyos állapotban vannak. A miniszter szerint is fennáll az esélye, hogy terrorista akció áll a támadás hátterében. A Hürriyet Daily News úgy tudja, a rendőrség elfogott egy nőt, aki a robbanás helyszínétől nem messze jelszavakat skandált.

Forrás: MTI/EPA/ANATOLIA/Alper Ismen

Legkevesebb tizenöten megsérültek a kedd délelőtti ankarai robbanásban. További képekért kattintson!

Írásunkat folyamatosan bővítjük.