Felpofozott egy fiatal férfit a cseh pénzügyminiszter

Vágólapra másolva!
A cseh pénzügyminiszter reméli, hogy hasznos volt az a néhány pofon, amelyet egy őt sértegető fiatalembernek adott a prágai Parlament épülete előtt.
Vágólapra másolva!

Miroslav Kalousek cseh pénzügyminiszter szerdán felpofozott egy fiatalembert, mert állítása szerint durván sértegette és bírálta őt. Az eset a prágai parlament épületének közelében történt. A koalíciós képviselői körökből kiszivárogtatott értesülést később Kalousek megerősítette. A körülbelül húszéves fiatal férfi az utcán azt kiabálta a Parlamentbe igyekvő miniszternek, hogy "tolvaj, csaló", s hogy "lógni fog".

Kalousek visszautasította azt az állítást, hogy verekedett volna. "Határozottan állítom, nem verekedtem. Csak lekentem néhány pofont egy faragatlan egyénnek, remélem, a dolog használt neki" - mondta a miniszter az újságíróknak. A kormány ülése utáni sajtóértekezleten Kalousek úgy fogalmazott: "egy szemtelen fickó kapott négy pofont". A miniszter kifejtette: reméli, hogy mindez elősegíti a fiatalember szellemi fejlődését és modorának finomodását. A rendőrség azt állítja, nincs tudomása az incidensről.

Alig néhány hete Michal Babák, a koalíciós Közügyek párt parlamenti képviselője verekedett össze egy prágai éjjeli mulatóban. A fiatal képviselő a verekedésben elveszítette metszőfogait.