Meghalt egy gyorsasági gombócevő verseny győztese Ukrajnában

Vágólapra másolva!
Megnyert egy gyorsasági evőversenyt egy 77 éves férfi Ukrajnában, a küzdelem után azoban rosszul lett, és meghalt. A verseny fődíja egy liter tejföl volt.
Vágólapra másolva!

Gombócevő verseny rendeztek Ukrajnában, hogy kiderüljön, ki tud a leggyorsabban megenni tíz burgonyagombócot. A győztes, egy 77 éves férfi a verseny után összeesett, és életét a kiérkező mentősöknek már nem sikerült megmenteni - számol be az esetről a brit Guardian. Egy szemtanú azt állította a mentősök tájékoztatására hivatkozva, hogy a férfi vélhetőleg megfulladt a hányásától.

A versenyt a dél-kelet ukrajnai Tokmak városában tartották múlt szombaton, a városnapi ünnepségek keretében. A helyeik által "varenyikinek" nevezett tradicionális gombócot leggyakrabban gombával, burgonyával, esetleg gyümölccsel töltik meg. A szervezők szerint a versenyen feltálalt, krumplival töltött mirelit gombócot a helyi szupermarketben vásárolták.

A szervezők visszautasítják a vádat, hogy a verseny miatt halt volna meg a férfi, aki összesen tíz gombócot fogyasztott el. De mindezt állítólag fél perc alatt. Az egyik szervező elmondása szerint a 77 éves férfi az összes vetélytársánál gyorsabb volt, meg is kapta a díjat, a tejfölt. "Hogy mi történt a győzelme után, nem tudjuk" - mondta a Guardian beszámolója szerint. A helyi hivatalos szervek nem kívánták kommentálni a balesetet, csak annyit mondtak, hogy rész vesznek a férfi temetésén.