Mérgezett menzai ebéd miatt három iskolás meghalt Peruban

Vágólapra másolva!
Patkányméreg került az ételbe egy perui iskolai menzán, három, hat és tíz év közötti gyerek meghalt, több mint ötvenen pedig súlyos mérgezéssel kerültek kórházba. Az első vizsgálatok szerint az ételt olyan kondérban főzték, amelyben korábban patkánymérget tároltak.
Vágólapra másolva!

Három gyerek meghalt és több mint ötven súlyosan megbetegedett, miután patkánymérget tartalmazó ételt evett az iskolai menzán Peruban - számolt be internetes oldalán a BBC brit közszolgálati médium. A meghalt gyerekek hat és tíz év közöttiek voltak. A mérgezéstől három felnőtt is megbetegedett, őket is kórházba kellett vinni.

A gyerekeket egy szegényeket segítő kormányzati étkeztetési program keretében látták el egy hegyi faluban, az ország északi részében - írja internetes oldalán a BBC brit közszolgálati médium. Úgy tudni, hogy a menzán feltálalt halat és rizst olyan kondérban főzték, amelyben korábban patkánymérget tároltak.

Az egyik elhunyt gyerek édesanyja azt nyilatkozta, hogy a gyerekek mérgezés jeleit mutatták. "Azt gondolom, hogy méreg lehetett, mert az iskolába járó gyerekek szinte mind belilultak" - mesélte az asszony.

A rendőrség és a perui egészségügyi minisztérium illetékesei vizsgálják, hogyan kezelték az ételeket a konyhán.