Nem rendeznek több bikaviadalt Katalóniában

Állatvédők ünnepelnek a barcelonai La Monumental aréna előtt, hogy megünnepeljék az utolsó ott tartott bikaviadalt
Vágólapra másolva!
2012. január elsejétől tiltják be a bikaviadalokat Katalóniában, de Barcelonában vasárnap megtartották a spanyol tartomány utolsó viadalát.
Vágólapra másolva!

Spanyolország befolyásos északnyugati tartománya, Katalónia vasárnap búcsút vett az ősi hagyománytól: az utolsó bikaviadalt tartották a barcelonai arénában. A 20 ezer férőhelyes stadionba már régen minden jegy elkelt. A régió fővárosában ez volt az utolsó viadal, az állatkínzónak minősített ősi játék végső eltörlésének tilalma 2012. január elsején lép életbe Katalóniában.

Az országrészben a bikaviadalok népszerűsége az elmúlt évtized során rohamosan csökkent, így mostanra már csak a barcelonai aréna maradt az egyetlen helyszíne a torreádorok és a hatalmas állatok összecsapásainak. Az idén a tartományi parlament az után hozott tiltó határozatot, hogy állatvédők sikeres aláírásgyűjtési akciót folytattak a viadal ellen.

A döntés kritikusai szerint a törvény azonban sokkal inkább a függetlenséggel kacérkodó Katalónia fricskája Madridnak, mint valódi állatvédelem.

Forrás: MTI/EPA/Alejandro Garcia