Kigyulladt az erotika csarnoka Koppenhágában

Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki reggel Koppenhágában a KB Hallen kiállító- és sportcsarnoknál, két embert füstmérgezéses tünetekkel vittek kórházba. Az 1938-ban épült csarnokban szerdán nyílt volna meg az évente megrendezett szex- és erotikakiállítás.
Vágólapra másolva!

"A tűzoltók szerint fennáll a veszélye annak, hogy az egész épület leég" - mondta a koppenhágai rendőrség szóvivője az AFP francia hírügynökségnek, miután közölte, hogy kigyulladt Koppenhága hetvenhárom éve épített rendezvénycsarnoka.

Hozzátette, egyelőre nem tudnak arról, hogy bárki súlyosabban megsérült volna a balesetben, de két embert füstmérgezéses tünetekkel kórházba szállítottak. A csarnok körül élőknek a rendőrök azt tanácsolták, zárják be az ablakaikat, nehogy a sűrű füst elárassza a lakásukat.

Forrás: MTI/EPA/Morten Germund


A rendőrség tájékoztatása szerint nem sokkal reggel hat óra előtt érkezett a riasztás a tűzoltókhoz, amikor az erotikakiállítás szervezői és munkásai megérkeztek a csarnokba. Az egyik építőmunkás kartondobozokból látott füstöt szivárogni. Ekkor hívta a tűzoltókat. A rendőrségi szóvivő elmondta, hogy valószínűleg egy halogénizzó okozhatta a tüzet.