Cápa harapta le egy fürdőző mindkét lábát Dél-Afrikában

Vágólapra másolva!
Nagy fehér cápa támadott meg egy fürdőzőt Dél-Afrikában, a 42 éves brit férfi az egyik lábát teljesen, a másikat térd alatt elvesztette a támadásban.
Vágólapra másolva!

Mindkét lábát megcsonkította egy fürdőzőnek egy nagy fehár cápa szerdán Dél-Afrikában - írja a brit BBC online oldala. A 42 éves brit férfinak a jobb lábát teljesen leharapta az állat, a bal lába pedig térd alatt hiányzik a jelentések szerint. A támadás előtt másfél órával felhívta az úszók figyelmét a Cape Town városában található strand vezetősége, hogy cápát láttak a vízben, a férfi ennek ellenére ment be úszni.

Cape Town hatósága közleményben erősítette meg a hírt, hogy a strand figyelmeztetést adott ki. "A strand még zárva volt, amikor a férfi úszni indult, kint volt a zászló, miszerint valószínűleg egy nagy fehér cápa van a vízben" - írták. A férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba. A BBC honlapján megjelent amatőr felvételen jól látszik, ahogy egy nagy cápa úszik a vízben, miközben a sérült férfit egy mentőhelikopterrel szállítják kórházba.

A statisztikák szerint a cápatámadások száma folyamatosan nő, de a cápák nem lettek vérszomjasabbak. Egyre többször találkoznak viszont az emberrel, és ma már szinte minden esetről beszámol a média. A halálos támadások aránya kisebb, mert a cápák gyakran a szörfdeszkákat, búváreszközöket harapják meg.