Barátnőjével telefonált Michael Jackson orvosa, miközben az énekes légzése leállt

Vágólapra másolva!
Michael Jackson orvosa, a most bíróság elé állított Conrad Murray csak fél órával az után hívott mentőt a haldokló énekeshez, hogy ő maga észlelte a bajt, állítja az ügyészség. A Los Angelesben kedden kezdődött per tárgyalásán elhangzott: a doktor éppen barátnőjével telefonált, amikor Jackson légzése leállt.
Vágólapra másolva!

Több mint két évvel Michael Jackson halála után Los Angelesben megkezdődött az énekest kezelő orvos, Conrad Murray pere. A tárgyaláson elhangzott: a telefonbeszélgetések adatai szerint június 25-én, az énekes halálának napján, éjfél előtt pár perccel Murray felhívta Sade Andingot, egy texasi koktélbár pincérnőjét, akit ő barátnőjeként nevezett meg - írja a brit Telegraph online kiadása. Nagyjából öt perccel később a nő "felfordulást" hallott, Murray ettől kezdve már nem is válaszolt neki a telefonban. Az ügyész szerint a doktor ez után észlelte, hogy Jackson nem lélegzik. Murray ezt követően, hajnali negyed egy előtt nem sokkal felhívta az énekes asszisztensét, és azt mondta, hogy "azonnal menjen oda", mert Jackson "rosszul reagált".

Az asszisztens értesítette az énekes testőrét, és utasította, hogy menjen Jackson hálószobájába. Amikor a testőr a szobába lépett, állítása szerint azt látta, amint Murray egyik kezével próbálja újraéleszteni Jacksont, valamint, hogy egy cső lóg ki az énekesből. Az ügyész az esküdteknek azt mondta, ilyen eszközzel szokták gyűjteni a vizeletet, amikor valaki eszméletlen állapotban van. Murray ezután megragadott több ampulla gyógyszert, és erre utasította a testőrt is. Ám csak ez után szólt a testőrnek, hogy hívja a 911-es segélyhívó számot, de ekkor már majdnem hajnali fél egy volt. Amikor a mentősök a helyszínre érkeztek az énekest pulzus nélkül, kitágult pupillával találták. Jacksont hajnali 2 óra 26 perckor nyilvánították halottnak.

Ha a nem szándékos emberöléssel és orvosi mulasztással vádolt Murray doktort bűnösnek találják, négy évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik, és eltilthatják a hivatása gyakorlásától. A pert, amely a várakozások szerint egy-másfél hónapig tart majd, élőben közvetíti több amerikai tévéállomás.

Michael Jackson a Propofol nevű kórházi altató és több nyugtatószer túladagolása miatt halt meg. A vádat képviselő David Walgren ügyész szerint az énekes halálát Murray doktor okozta, mert úgy altatta őt rendszeresen az erős gyógyszerrel, hogy nem felügyelte kellőképpen annak hatását. A vád, amely a nyitóbeszéd állításait fotókkal és hangfelvételekkel - egyebek között az erősen bódult Jackson hangjával - igyekezett alátámasztani, alapvetően Conrad Murray alkalmatlanságának és gondatlanságának bizonyítására készül.