Cáfolja az al-Kaida, hogy megölték egyik legveszélyesebb vezetőjét

Vágólapra másolva!
Törzsének 25 tagja nem ismerte fel a nekik bemutatott holttestben a múlt hét pénteken, egy rakétatámadásban megölt jemeni al-Kaida vezért, Anvar al-Avlakit. A terrorhálózat regionális szervezete ezért genetikai vizsgálatot követel, és azt állítja: az amerikaiak nem ölték meg a muszlim vallási vezetőt.
Vágólapra másolva!

Az Arab-félsziget al-Kaidája cáfolja, hogy a múlt pénteken a CIA által végrehajtott, pilóta nélküli repülőgépről indított rakétatámadásban meghalt volna vezetője, Anvar al-Avlaki.

A Jemen Post című lap jelentése szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat regionális szervezete azt követően adta ki a cáfolatot, hogy a terrorista vezér törzsének 25 tagja nem ismerte fel Avlakit a neki tulajdonított holttestben, és genetikai vizsgálatot követeltek.

Az Egyesült Államokban az egyik legveszélyesebb közellenségnek tartott, amerikai születésű radikális imám megölését előbb a jemeni kormány jelentette be múlt hét pénteken, majd Barack Obama amerikai elnök Washingtonban újságíróknak nyilatkozva megerősítette a hírt, miszerint "jelentős csapást mértek az al-Kaida legaktívabb műveleti ágára".

Avlakit az Arab-félsziget al-Kaidájának (AQPA) "angol hangjaként", a szervezet leghatásosabb internetes propagandistájaként tartották számon. Nevét az amerikai kormány idén áprilisban tette fel a CIA "megölni vagy elfogni" listájára.