Folyóba zuhant egy turistahelikopter New Yorkban

Vágólapra másolva!
Öten ültek azon a helikopteren, amely az East Riverbe zuhant New York manhattani részén kedden. Négy embert kimentettek, egy nő életét vesztette.
Vágólapra másolva!

Öt emberrel a fedélzetén az East Riverbe zuhant kedden délután New Yorkban egy turistahelikopter. Négy személyt, köztük a pilótát, sikerült kimenteni a vízből, az ötödik személy, egy nő azonban életét vesztette. A helikopter utasai közül ketten súlyosan megsérültek. A brit BBC úgy tudja, hogy hét hajó vesz részt a mentésben. A rendőrség szóvivője szerint egy magángép zuhant az East Riverbe Manhattan belső részeinek közelében.

Az amerikai CNN úgy tudja, hogy a vízbe zuhant helikopter teljesen elsüllyedt, még nem tudni, hogy a balesetben a helikopter utasain kívül más is megsérült volna. A mentés nagyjából 20 fokos vízben folyik.

Két éve szigorították a légi közlekedés szabályait

2009. augusztus 8-án egy helikopter egy kis repülőgéppel ütközött össze az East River felett. A balesetnek, amelyet a légi irányító figyelmetlensége okozott, kilenc halottja volt, köztük öt olasz turista. A tragédia után a szövetségi repülésügyi hivatal (FAA) megváltoztatta a folyók feletti átrepülés szabályait New Yorkban. Az új előírások szerint a pilóták kötelesek rádión közölni pozíciójukat, és nem léphetik túl a 259 kilométeres sebességet.

Ugyanabban az évben a U.S. Airways Airbus 320-asa hajtott végre kényszerleszállást a Hudson folyón, miután egy madárrajjal történt ütközés következtében mindkét hajtóműve felmondta a szolgálatot.