Barack Obama: Hátrányból indulok a választáson

Vágólapra másolva!
Hátrányból indul a 2012-es választáson - állítja Barack Obama amerikai elnök, aki felelősséget vállalt a gazdasági válság következményeiért, de a republikánusokat is okolta azért, hogy nem sikerült együttműködni a válság leküzdésében.
Vágólapra másolva!

Barack Obama az ABC Newsnak adott online interjúban elismerte, hogy a gyengélkedő gazdaság rányomta a bélyegét az elnökségére, és ez jelentősen rontja a győzelmi esélyeit a 2012-es elnökválasztáson. Az amerikai elnök azt azért hozzáétette, hogy a választók arra lesznek kíváncsiak, melyik jelöltnek van elképzelése a jövőről, és ki tudja "visszaadni a családoknak az amerikai álmot".

Obama elismerte azt is, hogy az amerikaiak a gazdasági válság miatt nem élnek jobban, mint négy éve. Külön megemlítette, hogy az elmúlt fél évszázadban nem volt olyan magas a munkanélküliségi ráta, mint most. A legfrissebb, szeptemberi adatokat pénteken hozzák nyilvánosságra, de várhatóan nem lesz elmozdulás, továbbra is kilenc százalék körül lesz a munkanélküliségi ráta.

Az elnök munkájával az amerikaiak negyven százaléka elégedett - írja az ABC News. Obama kijelentette, hogy a republikánusok sokszor megakadályozták az együttműködést a gazdasági válság leküzdésében. Szerinte a 2012-es választás az "értékek és a víziók" versenye lesz, ahol az emberek véleményt nyilváníthatnak arról is, hogy szerintük a kormányzatnak be kell-e fektetnie a hosszú távú fejlesztésbe az oktatás és az infrastruktúra területén.