Hollywoodi sztárok éltették születésnapján a csecsen elnököt

Vágólapra másolva!
A csecsen vezért éltették fellépésük végén azok az amerikai sztárok, akiket Ramzan Kadirov elnök - saját szavai szerint - Groznij alapításának évfordulójára hívott meg. Jean-Claude Van Damme a színpadon állva azt kiabálta: "Szeretlek, Mr. Kadirov".
Vágólapra másolva!

Az oroszországi Csecsenföld elnökének születésnapi bulijára utazott több hollywoodi sztár: köztük Hilary Swank Oscar díjas színésznő, Jean-Claude Van Damme és Kevin Costner színészek, valamint Vanessa Mae hegedűművész. Ramzan Kadirov elnök tagadja, hogy a sztárok kifejezetten az ő 35. születésnapja miatt utaztak a fővárosba, Groznijba. A politikus szerint véletlen egybeesésről van szó, hiszen a születésnapja és a város alapításának emlékére tartott ünnepség pont egy dátumra esik.

A csecsen vezér korábban úgy nyilatkozott: a születésnapját nem kell megünnepelni, és felhívta rá a hivatalnokok figyelmét, hogy ha bárki ajándékot venne neki, az ki lesz rúgva.

A fővárosban felállított hatalmas színpad nézőterének első sorában Kadirov állt. A táncosok fellépése után színpadra lépett a belga származású, főleg akciófilmjeiről híressé vált Van Damme, aki beszédét a következő mondattal fejezte be: "Szeretlek, Mr. Kadirov". Az őt követő Hilary Swank pedig azt mondta: "Boldog születésnapot, Mr. President". A sort a hegedűművész Vanessa Mae követte, aki a hírek szerint 500 ezer dollárt kapott fellépéséért.

Arra az újságírói kérdésre, hogy mégis miből futotta minderre, Kadirov nevetve azt válaszolta: "Allah adta nekünk".