Már három munkás halt meg a fukusimai erőművön dolgozók közül

Vágólapra másolva!
Csütörtökön már a harmadik munkás hunyt el a márciusi cunamiban megrongálódott fukusimai atomerőmű helyreállításán dolgozók közül. Az erőművet üzemeltető cég szerint egyikük halálát sem sugárzás okozta. Egy férfi leukémiában, egy pedig szívrohamban vesztette életét korábban, a legutolsó elhunyt halálának oka még nem ismert.
Vágólapra másolva!

A harmadik haláleset történt Japánban a márciusi földrengésben és cunamiban megrongálódott fukusimai atomerőmű dolgozói között. Egy ötven év körüli férfi szerdán reggel lett rosszul az üzemben, kórházba szállították, de csütörtökön elhunyt. Halálának okát még vizsgálják, de munkáltatója, az atomerőművet üzemeltető Tepco szerint nem valószínű, hogy a sugárzás okozta.

A férfi napi három órát dolgozott az atomerőműben - amelynek hat blokkja közül három leolvadt a tavaszi természeti csapás következtében - a megrongálódott blokkokban lévő sugárszennyezett vizet feldolgozó tartály felállításán dolgozott. Eddig összesen 2,02 millisievert sugárzás érte, amely messze alatta van az éves 100 millisievertes határnak, amely megnöveli a rákbetegség kialakulásának lehetőségét - jelentette a Guardian brit lap.

Halála már a harmadik azok között, akik részt vesznek a megrongálódott atomerőmű helyreállításában. Májusban egy hatvan év körüli férfi hunyt el szívrohamban, augusztusban pedig egy munkás leukémiában. A Tepco szerint a sugárzás nem játszott közre egyikük halálában sem.