Két férfit tartóztattak le az IKEA-ban történt robbantások miatt

Vágólapra másolva!
A lengyel hatóságok két férfit tartóztattak le és vádoltak meg az IKEA-áruházakban végrehajtott robbantások miatt. Az öt hónapon keresztül tartó robbantássorozat több európai országot is érintett, halálos áldozata azonban nem volt.
Vágólapra másolva!

Két 39 éves férfit - Adam K.-t és Mikolaj G.-t - tartóztattak le szerdán Lengyelországban az IKEA-áruházak elleni robbantássorozattal összefüggésben - írja a BBC. Az öt hónapon keresztül tartó robbantások több európai országban található áruházat is érintettek például Belgiumban, Franciaországban és Németországban. A támadások során senki sem halt meg, de a drezdai robbantásban két ember megsérült.

A két férfit többek között mások életének veszélyeztetésével gyanúsítják, továbbá azzal, hogy hatmillió eurót követeltek az IKEA-tól. A BBC szerint akár tízévi börtönbüntetést is kaphatnak. A lengyel Központi Nyomozó Iroda közleménye szerint a gyanúsítottak Lengyelországból küldték szét a követeléseiket tartalmazó leveleket, különböző nyelveken.

Adam K. a rendőrség szerint korábban több nagyvállalatnak is dolgozott menedzserként, Mikolaj G.-nek pedig drogkereskedelemi múltja van. A lengyel ügyész szerint egyelőre nem világos, hogy a két gyanúsított hogyan fog védekezni, ugyanis "terjedelmes" tanúvallomást tettek.