Őrizetbe vettek négy, bosszúból szakállt nyíró amist

amis, konzervatív keresztény gyülekezet, AMisok
Vágólapra másolva!
Az ohiói amis vallási közösség négy tagját őrizetbe vették, akik egy 74 éves amis férfit úgy próbáltak megszégyeníteni, hogy erőszakkal levágták a szakállát. Az elkövetők a modern technikai vívmányokat elutasító amerikai közösség egy renitens csoportjának tagjai, akiket egy spirituális vita motivált.
Vágólapra másolva!

Négy embert tartóztatott le az amerikai Ohio állam rendőrsége, akik a gyanú szerint az amis közösség egy 74 éves tagját inzultálták. Az idős férfi egyike azoknak az amisoknak, akiknek szakállát erővel levágták a szekta más tagjai azért, hogy megalázzák őket. A 74 éves férfit az otthonában támadták meg még kedden este.

Az elmúlt három hétben spirituális nézetkülönbségek miatt támadtak egymásra az amisok Ohióban. A modern technika vívmányait - például a televíziót, az autót, az elektromosságot - lelki alapon elutasító vallási közösség egyik, a többség által megtagadott csoportja legalább hat másik amist támadott meg az elmúlt három hétben a központjuknak számító, Ohio állambeli Carroll, Holmes, Jefferson és Trumbull megyékben. A támadók levágták a nők haját, valamint a férfiak jellegzetes szakállát, hogy megalázzák őket - közölte a helyi seriff.

Forrás: AFP
Az amis szekta férfi tagjai megházasodásuk után előszeretettel növesztenek szakállat,
a nők pedig bibliai alapelvek szerint nem vágják le a hajukat

A helyi hatóságok szerint a támadások hátterében 18 család áll, amelyek vallásilag különböző elveket követnek a többségtől. A renitens csoport korábban már felhívta magára a hatóságok figyelmét, amikor megfenyegette a seriffet, illetve egyik tagját kiskorú molesztálása miatt marasztalták el.

Az incidensek miatt a négy letartóztatott mellett további két embert keresnek - közölte a BBC szerint Fred Abdallah, a Jefferson megyei seriff. A nyomozást nehezíti, hogy az amisok nem szívesen fordulnak a rendőrséghez segítségért.