Feltehetőleg egy golyóálló mellényt viselő férfi ölt meg nyolc embert egy fodrászatban az amerikai Kalifornia állam egyik kisvárosában.

Nyolc ember meghalt, amikor szerdán lövöldözés tört ki a Seal Beach nevű kaliforniai városkában, Los Angeles közelében. A feltételezett tettest a rendőrök a bűncselekmény helyszínétől mintegy egy kilométerre elfogták. A golyóálló mellényt viselő illető, akinél több lőfegyvert is lefoglaltak, nem tanúsított ellenállást. A véres incidens okairól a rendőrség még nem adott ki tájékoztatást. Az áldozatok között fodrászok és ügyfelek is vannak, köztük a szalon tulajdonosa.

Rendőrségi közlés szerint a lövöldözésnek vannak sértetlen túlélői is. A Long Beach Press-Telegram arról írt, hogy a fodrászüzlet egyik alkalmazottja a kozmetikai szobába, egy másik pedig a mellékhelyiségbe bezárkózva vészelte át a támadást. Az első sértetlen maradt, az utóbbi azonban megsebesült.

Szemtanúk elbeszéléseire hivatkozva a helyi sajtó arról ír, hogy a támadó az egyik fodrásznő elvált férje volt. A férfi és a nő között elmérgesedett a kapcsolat egy gyermekelhelyezési ügy miatt. Az AP beszámolója szerint a támadót a televízióban bemutatott felvételek nyomán a szomszédok azonosították. A hírügynökség kiderítette, hogy a férfinak és a fodrászüzlet egyik kozmetikusának a családneve megegyezik.

Forrás: AFP/Jonathan Alcorn
További képekért kattintson a fotóra!