Magyar kamionost csuktak le Nagy-Britanniában

Vágólapra másolva!
Elzárásra és pénzbüntetésre ítélt egy walesi bíróság egy magyar kamionost. A férfi az ítélet szerint nem tartotta be az előírt pihenőidőt, de hamis papírokkal mégis megpróbálta azt igazolni.
Vágólapra másolva!

Négy nap elzárásra és 2500 font (830 ezer forint) büntetésre ítéltek egy magyar kamionsofőrt Nagy-Britanniában, mert nem tartotta be a sofőrök számára előírt pihenőidőt. "Ez a vezetési órákra vonatkozó szabályok egyik legsúlyosabb megsértése" - idézte a BBC brit közszolgálati csatorna hírportálja az észak-walesi rendőrséget.

A 28 éves férfi egy hét alatt 4277 kilométert vezetett 38 tonnás kamionjával, és megsemmisítette az ezen felüli adatokat tanúsító tachográflapokat. A rendőrök eredetileg azért állították meg, mert a kamion defektes abroncsokkal közlekedett az A55-ös úton Bangor közelében. A kocsit lefoglalta a rendőrség.

Amikor ellenőrizték a papírokat, olyan hamis dokumentumokat mutatott, amelyek szerint betartotta a pihenőidőt, de a vizsgálat során kiderült, hogy szeptember 15 óta minimális pihenővel hajtott végig egész Európán.