Rendőrt hívtak a lázadozó utasokhoz a Gatwick repülőtéren

Vágólapra másolva!
Lázadozni kezdtek az Air India Heathrow-ra tartó járatának utasai, miután az időjárási körülmények miatt nyolc órát kellett vesztegelniük London másik repterén, a Gatwicken.  
Vágólapra másolva!

Elszabadultak az indulatok az Air India légitársaság Mumbaiból Londonba tartó járatán, miután az eredetileg a Heathrow repülőtérre tartó gépet a hajnali köd miatt átirányították az ugyancsak londoni Gatwick repülőtérre - írja a BBC.

Az utasoknak az áritányítás miatt több mint nyolc órát kellett a gépben ülniük a Gatwick kifutópályáján, annak ellenére, hogy a kényszerpihenő helyszínéül szolgáló Gatwick alig egy órányi buszútra van a Heathtrow-tól és hogy a köd helyett már jó ideje szikrázó napsütést láthattak a gép ablakából.

A történtek miatt az utasok egy idő után lázadozni kezdtek, ezért végül a rendőrséget is kihívta a személyzet.

A BBC-nek a gép fedélzetén tartózkodó riportere szerint a gépen "igencsak felforrósodott a hangulat a történtek miatt". Rahul Joglekar elmondása szerint a személyzet semmiről nem tájékoztatta az utasokat, akik között kisgyeremekes és várandós nők is voltak.

Az esetről ugyancsak beszámoló Guardian szerint Air India járatának eredetileg reggel 7.30-kor kellett volna leszállnia a Heathrow-n, végül kevéssel 17 óra előtt szállt le. A légitársaság nem kommentálta a történeteket.