Több tucat vadállat szabadult ki egy ohioi vadasparkból

Vágólapra másolva!
Tigrisek, gepárdok, oroszlánok, grizzlymedvék és farkasok szabadultak ki az Egyesült Államokban, egy ohioi vadasparkból, amelynek tulajdonosát holtan találták az egyik ketrecnél. A rendőrség huszonöt állatot már agyonlőtt, de több vad elrejtőzött a közeli erdőben. A közelben lakók nem hagyhatják el otthonaikat, négy iskolában pedig szünetel a tanítás.
Vágólapra másolva!

A BBC brit közszolgálati médium jelentése szerint a rendőrök átszakított ketreceket találtak az Ohio állambeli Zanesville-ben lévő rezervátumban, ahonnan több tucat állat szabadult ki kedd éjszaka. A rendőrök megkezdték a külösen veszélyes állatok kilövését, huszonötöt már le is lőttek - írja a BBC.

A hatóságok közölték azt is, hogy az egyik nyitott ketrecnél megtalálták a vadaspark tulajdonosának holttestét. Azt egyelőre nem tudni, hogy a férfi halálát mi okozta, de holtteste közelében több vadállat volt.

A rendőrség szerint rendkívül veszélyes a helyzet, ugyanis a szökött vadállatok a közeli fák között rejtőztek el, több pedig feltűnt egy környező országút mentén is.

A környéken lakókat arra figyelmeztették, ne hagyják el otthonaikat, mert a kiszabadult állatok rendkívül agresszívak, életveszélyesek, bár, egy gondozó közölte: hétfőn bőségesen megetették őket. A környéken négy iskolában szüneteltetik az oktatást.

Közben segítség érkezett egy közeli állatkertből, amelynek szakemberei igyekeznek visszacsalogatni a vadaspark területére az állatokat.