Szexpartikon vehetett részt Strauss-Kahn

Vágólapra másolva!
Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutalap (IMF) korábbi vezérigazgatója részt vehetett prostituáltak részvételével rendezett párizsi partikon - derült ki egy prostitúciós hálózat ügyében indult nyomozásból.
Vágólapra másolva!

Egy észak-franciaországi prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás során kiderült, hogy Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) korábbi vezérigazgatója részt vehetett azokon a prostituáltak részvételével rendezett párizsi partikon, amelyeket nagyvállalkozók finanszíroztak - írja a Figaro című francia lap.

Az ügyben eddig öt személyt vettek őrizetbe, köztük Jean-Christophe Lagarde-ot, Lille rendőrfőkapitányát. A Figaro által közzétett kihallgatási jegyzőkönyvek szerint valószínűsíthető, hogy az Eiffage vállalatcsoport egyik leányvállalatának igazgatója prostituáltakat közvetített Strauss-Kahnnak.

Vallomása szerint a lille-i főkapitány a korábbi IMF-vezérrel vett részt párizsi partikon. A Libération azt írta: a nyomozás során az is kiderült, hogy az ügy fő gyanúsítottjai többször is jártak Strauss-Kahnnál Washingtonban. Utoljára május 11. és 13. között, egy nappal az előtt, hogy a volt IMF-vezért nemi erőszak kísérletének gyanúja miatt New Yorkban őrizetbe vették.