Irigységből gyújtogatott a luxuskocsikra utazó német munkanélküli

Vágólapra másolva!
Jellemzően Mercedesek és BMW-k voltak a célpontjai annak a 27 éves berlini férfinak, aki elveszítette állását, és irigységből összesen 67 autót gyújtott fel az elmúlt három hónapban a német fővárosban.
Vágólapra másolva!

Politikai motiváció helyett irigység áll az utóbi hónapok berlini autógyújtogatásai mögött - írja a brit Telegraph online kiadása. A jellemzően drága autók felgyújtásával a rendőrség eddig politikai szélsőségeseket okolt, de egy vasárnap letartóztatott 27 éves férfi bevallotta: ő áll a bűncselekmények mögött. A férfi elveszítette az állását, ez sarkallta arra, hogy az elmúlt három hónapban összesen 67 autót gyújtson fel. Célpontjai Audik, BMW-k és Mercedesek voltak, a lángok további 35 - a közelben parkoló autóban - tettek kárt.

A rendszerint kora esti gyújtogatások megzavarták a nyomozókat: hónapokig azt hitték, hogy a közelgő berlini polgármester-választás áll a bűncselekmények mögött. A nyomozók egyik vezetője "szenzációs győzelemként" írta le a férfi vasárnapi letartóztatását. A férfi a rendőröknek azt mondta: nem politikai, hanem társadalmi irigység motiválta. "Adósságaim voltak, az életem süllyedőben volt, és másoknak - azokkal a csillogó autókkal - jobb volt, mint megérdemelték" - idézte a rendőrség egyik hivatalnoka a gyújtogatót.