Magyar tagjai is voltak a nemzetközi autótolvaj bandának

Vágólapra másolva!
Több európai országban működött az a bűnbanda, amelynek tagjai - nemegyszer hivatalos személyek segítségével - nagy értékű, legtöbbször új autókat loptak el, majd azokat Spanyolországban értékesítették. A bűncselekményekben több magyar is részt vett.
Vágólapra másolva!

Magyar tagokból is álló nemzetközi autótolvaj bandát számoltak fel Spanyolországban. A bűnözők hivatalos személyektől is segítséget kaptak - közölték szerdán a hatóságok.

A banda Európa több országában, így Ausztriában, Franciaországban, Németországban Olaszországban és Svájcban is működött. Spanyolországban a közlekedésfelügyelet és az állami műhelyek egyes dolgozói is a kezükre játszottak: rendszámot és forgalmi engedélyt adtak ki, annak ellenére, hogy tudták: a gépkocsikat lopták.

Az elrabolt autók szinte mindegyike 50 ezer eurónál is drágább, lehetőleg új volt. Az autókat Spanyolországban értékesítették. A vásárlókat megtévesztették az autók "előéletéről" szóló hivatalos papírokkal is, amelyeket a korrupt hivatalnokoktól szereztek be. A rendőrség több mint harminc embert tartóztatott le.