Közel hatezer embert hallgatott le Murdoch lapja

Vágólapra másolva!
A News of the World című, nyáron bezárt lapnál színészeket, politikusokat, sportolókat és más hírességeket is lehallgattak. A most közölt szám még nem tekinthető véglegesnek a nyomozók szerint.
Vágólapra másolva!

A brit rendőrség szerint közel hatezer ember telefonbeszélgetéseit hallgatták le Rupert Murdoch sajtómágnás lapjánál, a News of the World bulvárlapnál, amelyet be is zártak júliusban, a botrány kirobbanása után.

A Scotland Yard csütörtökön nyilvánosságra hozott adatai szerint a parlamenti vizsgálóbizottság által korább feltételezettnél kétezerrel több, 5795 áldozat volt, de ez sem tekinthető véglegesnek. "Nem lehet megadni a lehallgatott telefonok pontos számát, de ma 5795-nél tartunk" - közölték a nyomozók.

A lehallgatott színészek, politikusok, sportolók és más hírességek között volt - mint most kiderült - Carol Caplin, az egykori brit miniszterelnök, Tony Blair arculati tanácsadója is, akit a napokban értesített erről a rendőrség.

A letartóztatott gyanúsítottak száma több tucatnyi. Ügyükben előreláthatólag januárban kezdődik a bírósági tárgyalás.

Idén nyáron derült ki, hogy a News of the World című vasárnapi bulvárlap néhány éve feltörte és exkluzív információk reményében lehallgatta egy elrabolt és brutálisan meggyilkolt 13 éves kislány mobiltelefonjának üzenetrögzítőjét.