Kényszerleszállást hajtott végre egy Qantas-gép Dubajban

Vágólapra másolva!
Leállt a Qantas légitársaság Szingapúrból Londonba tartó Airbus A380-as repülőgépének egyik hajtóműve, ezért a gép kényszerleszállást hajtott végre Dubajban. Éppen egy éve a Qantas ugyanilyen gépének robbant fel az egyik motorja Szingapúrban.
Vágólapra másolva!

Hajtóműhiba miatt kényszerleszállást hajtott végre pénteken Dubajban a Qantas ausztrál légitársaság Airbus A380 típusú utasszállító repülőgépe - közölte a brit BBC. A gépen 258-an utaztak a pilótákkal és a 21 fős személyzettel együtt, a kényszerleszállás során senki sem sérült meg.

A légitársaság közlése szerint a repülőgép személyzete észlelte, hogy a négy hajtómű egyikében gond van az olaj mennyiségével, ezért leállította azt a hajtóművet, és leszállási engedélyt kért Dubajtól.

Napra pontosan egy éve szintén a Qantas légitársaság egyik Airbus A380-as típusú gépe - amely Londonból tartott Sydney-be - a Szingapúrból való felszállás után kénytelen volt visszafordulni, miután kisebb robbanás történt az egyik hajtóműben. Az eset után műszaki vizsgálat alá vetették a légitársaság összes A380 típusú gépét, és ennek során olajszivárgást észleltek három repülőgép hajtóműveiben. A Qantas ezután átmenetileg kivonta a forgalomból mind a hat A380-as típusú gépét.

A légitársaság szóvivője azt mondta a BBC-nek, hogy a két eset között nincs összefüggés.