Az évtized végéig kivonják a brit katonákat Németországból

Vágólapra másolva!
Kivonják a brit katonákat Németországból. A 20 ezer fős haderő az eredetileg tervezetthez képest 15 élvvel korábban, 2020-ig, több szakaszban hagyja el állomáshelyeit. A lépést a brit hadsereget is érintő megszorítások miatt hozták a tervezettnél korábbra.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön jelenti be a brit védelmi tárca a brit csapatok Németországból való kivonásának. részleteit. A 20 ezer jelenleg ott állomásozó brit katonát az évtized végéig vonják ki teljesen - írja a Guardian brit lap. A lap értesülései szerint jövő januárban 1800, 2015-ig további 8200 főt, majd az évtized végéig a többieket is hazavezénylik - 15 évvel korábban, mint eredetileg tervezték.

A Németországban a második világháború óta jelen lévő brit hadseregnek ez a legnagyobb hadereje az országon kívül. A családtagokkal és polgári alkalmazottakkal együtt több mint 43 ezer fő tartózkodik ott.

Az általuk használt katonai létesítmények egy részét visszaadják a német hatóságoknak, másik részét felszámolják. A hazatérő egységeknek két nagy-britanniai bázist újítanak fel. A kivonulást a hadsereget is érintő megszorítások és elbocsátások miatt időzítették az eredetileg tervezettnél korábbra.

Észak Rajna-Vesztfáliában és Alsó-Szászországban csalódottan fogadták a helyiek a hírt, miután a brit bázisok évi 1,3 milliárd euróval járultak hozzá a helyi gazdasághoz - írja a Guardian. Bergen polgármestere szerint a kivonulással a település elveszti lakosságának harmadát, és a vállalkozások 20-40 százaléka lesz kénytelen lehúzni a redőnyt.