Schmitt Pál magyar-azeri üzleti fórumot nyitott meg Bakuban

Vágólapra másolva!
Hamarosan magyar kereskedőház nyílik Bakuban - jelentette be Schmitt Pál államfő, aki a közel-keleti városban egy magyar-azeri üzleti fórum megnyitóján vett részt. Magyarországnak a köztársasági elnök szerint erősítenie kell az Azerbajdzsánnal ápolt kapcsolatát.
Vágólapra másolva!

Schmitt Pál köztársasági elnök bejelentette, hogy a közeljövőben magyar kereskedőház nyílik Bakuban. A cél, hogy erősödjenek az Azerbajdzsán és Magyarország közötti kereskedelmi kapcsolatok. A köztársasági elnök azt mondta, reméli, hogy hamarosan Azerbajdzsán is hasonló lépésre szánja el magát Budapesten.

Az államfő pénteken megnyitotta a magyar-azeri üzleti fórumot Bakuban. Beszédében azt mondta, a közép-ázsiai régió jelentősége biztonságpolitikai, gazdasági és energetikai szempontból is lényegesen megnövekedett az elmúlt időben. Az országgal felhőtlen a politikai viszony, így erre nagyobb biztonsággal építhetők a gazdasági kapcsolatok is - fogalmazott.

Forrás: MTI/Kovács Attila
A fotó csütörtökön Türkmenisztánban készült Schmitt Pálról, aki az asgabati bazárban
felpróbált egy, a helyi népviselet szerint készült sapkát

Magyar újságíróknak a megnyitó után úgy nyilatkozott, a közép-ázsiai régió országaival fenntartott kapcsolatok "messze nem merítik ki" a lehetőségeket. A Magyarországgal való együttműködésre a térségben "van érdeklődés, és van lehetőség is" - hangsúlyozta.