Hatalmas robbanás rázott meg egy iráni katonai bázist

Vágólapra másolva!
Tizenöt katona meghalt, amikor robbanás történt Iránban a nagy befolyással rendelkező köztársasági gárda egyik telepén. A BBC szerint 40 kilométerre is elhallatszott a robbanás, amelynek pontos kiváltó okát egyelőre nem tudni.
Vágólapra másolva!

Robbanás történt az iráni köztársasági gárda egyik telepén a főváros, Teherán közelében szombaton. Tizenöt katona életét vesztette - jelentette a BBC. A hatalmas erejű robbanás akkor történt, amikor épp fegyvereket mozgattak a létesítményen belül - mondta az állami tévének a gárda egyik szóvivője.

A BBC szerint a robbanást Teherán központjában, mintegy 40 kilométerre a teleptől is lehetett hallani. Azt egyelőre nem közölték a hatóságok, hogy pontosan mi okozta a robbanást. A gárda szóvivője azt mondta, hogy több sérült is válságos állapotban van.

A köztársasági gárdát az 1979-es iráni forradalom után hozták létre, azzal a céllal, hogy védelmezze az ország iszlámista berendezkedését. A BBC szerint a szervezet azóta egy meghatározó katonai, politikai és gazdasági erővé nőtte ki magát.