Reuters: Romneyt tartják Obama kihívójának a republikánus szavazók

Vágólapra másolva!
Legnépszerűbb republikánus jelöltként növelte támogatottságát az Ipsos felmérése szerint Mitt Romney, akiről a konzervatív szavazók többsége gondolja azt, hogy ő lesz a Barack Obama kihívója a 2012-es elnökválasztáson.
Vágólapra másolva!

Mitt Romney egyre nagyobb fölénnyel vezet a republikánus előválasztás előtt, amelyen eldől, ki hívhatja ki Barack Obama demokrata elnököt a 2012-es elnökválasztáson.

A Reuters és az Ipsos közös november 10-11-i felmérése szerint a republikánus szavazók 28 százaléka támogatja Mitt Romneyt, ami 8 százalékpontos előnyt jelent a második Herman Cainhez képest. Ez növekvő fölényt jelent, mivel a november 7-8-i közvélemény-kutatásban még csak 5 százalékpontos volt Romney előnye.

A harmadik legnépszerűbb jelölt Newt Gingrich, aki a 1990-es évek közepén volt alsó házi elnök a kongresszusban. Gingrich, bár Cainhez képest a támogatottsága elmarad, Romney után a második leginkább "elnöki" a republikánus szavazók véleménye szerint.

Romney nem csak a népszerűségben vezet, a megkérdezettek több mint gondolja róla azt, hogy ő lesz Barack Obama kihívója 2012 novemberében.